Peruukkien ominaisuudet

V√ĄRI Kertoo peruukin perusv√§rin. Kaikki peruukit eiv√§t ole tehty pelk√§st√§√§n yhden v√§risist√§ kuiduista. Esimerkiksi vihre√§ss√§ peruukissa voi olla mustia kuituja, jotka saavat peruukin n√§ytt√§m√§√§n tummemman vihre√§lt√§.

Peruukin väri saattaa näyttää erilaiselta eri valo-olosuhteissa (ulkona luonnonvalossa vs. sisällä keinovalossa). Kaikki peruukkimme on kuvattu luonnonvalossa. Peruukin väri näyttää myös erilaiselta eri tietokoneilla, riippuen näytön asetuksista.

PITUUS Pituus on mitattu 5 cm tarkkuudella peruukin päälaelta pisimpiin hiuksiin takana.

OTSATUKAN PITUUS Pituus on mitattu muutaman senttimetrin tarkkuudella peruukin otsanauhan keskeltä pisimpiin hiuksiin edessä.

TYYLI Kerrostetussa peruukissa kaikki kuidut eivät ole täyspitkiä. Kihara peruukki on joko kokonaan tai osittain kiharrettu. Suora peruukki on tehty suorista kuiduista, jotka saattavat hieman aaltoilla tai olla johonkin suuntaan kaartuvia.

P√Ą√ĄLAKI Yhden pisteen peruukissa ylimm√§t kuidut l√§htev√§t yhdest√§ kohdasta. Piste sijaitsee useimmiten keskell√§ p√§√§lakea, mutta se voi olla sijoitettu my√∂s sivummalle. Yhden pisteen peruukkien otsatukan saa helposti jaoteltua kummalle tahansa puolelle.

Alue-peruukit ovat usein lyhyitä ja niissä päällimmäiset kuidut lähtevät eri suuntiin peruukin keskiosasta. Alueperuukeista on huomattavasti helpompi muotoilla piikkikampaus.

Joissain peruukeissa on jakaus, joka lähtee ihonkaltaisesta materiaalista. Jakausta on vaikea kammata pois.

SKINTOP Kertoo lähtevätkö peruukin päällimmäiset kuidut ihonkaltaisesta (ihonvärisestä) materiaalista. Skintop on yleinen varsinkin peruukeissa, joissa on jakaus. Myös useissa yhden pisteen peruukeissa on pyöreä skintop päälaella.

KUITUJEN KIINNITYS Kuitunauhaperuukeissa kuidut on ommeltu kiinni venyviin kuitunauhoihin. Peruukin päällä ja osassa reunoista on myös pitsiä. Kuitunauhaperuukeissa on usein myös kirityshakaset peruukin alaosassa. Kuituperuukeissa on yleensä noin 25-35 kerrosta kuitua.

Verkkoperuukeissa kuidut on ommeltu hieman joustavaan verkkoon. Niitä ei yleensä pysty kiristämään. Verkkoperuukeissa on yleensä noin 10-15 kerrosta kuitua.

KUIDUN LAATU Kaikki peruukkimme on tehty keinokuidusta. Kuvaamme kuidun laatua seuraavin termein: normaali, sileä, karhea, kiiltävä, matta, luonnollinen & hento (käsiteltävä varoen). Verkkoperuukeissa käytetty kuitu on laadultaan huonompaa, kuin muissa peruukeissa käytetty kuitu.

LIS√ĄTIEDOT Lis√§tiedoissa lukee, mik√§li peruukeissa on jotain poikkeavaa.

Takaisin
Copyright © 2017 iroiro.fi.