Tietoa peruukeista

Myymämme peruukit on tarkoitettu pääasiassa asusteiksi & cosplay/naamiaiskäyttöön. Peruukit on valmistettu keinokuidusta. Emme takaa, että ne kestävät arkikäytössä. Lyhyemmät peruukit säilyvät käytössä parempina. Peruukeista saattaa irrota pieniä määriä kuituja.

Peruukin väri saattaa näyttää erilaiselta eri valo-olosuhteissa (ulkona luonnonvalossa vs. sisällä keinovalossa). Kaikki peruukkimme on kuvattu luonnonvalossa. Peruukin väri näyttää myös erilaiselta eri tietokoneilla, riippuen näytön asetuksista.

Sama peruukki voi näyttää eri ihmisen päässä erilaiselta, riippuen ihmisen kasvojen mallista ja pään koosta. Mallinukkemme pää on suhteellisen pieni, joten peruukit näyttävät siinä usein pidemmiltä kuin mitä ne oikeasti ovat.

Peruukkien muotoilu

Jos valikoimastamme ei löydy juuri oikeanlaista peruukkia, voit muotoilla haluamasi tyylisen peruukin käyttämällä useampaa peruukkia materiaalina. Kuitunauhaperuukeista voi irrottaa kuitukerroksia. Esimerkiksi, jos haluat kaksivärisen peruukin, voit ostaa kaksi yksiväristä kuitunauhaperuukkia, irrottaa niistä kuituja ja ommella ne takaisin haluamallasi tavalla.

Peruukkeja ei mitä todennäköisimmin pysty värjäämään tavallisilla hiusväreillä. Vaalea peruukki on kuitenkin mahdollista värjätä tummemmaksi nestemäisellä tussilla. Ohjeita peruukin värjäämiseen löydät internetistä.

Peruukkeja voi muotoilla käyttämällä hiuslakkaa. Muotoilu pysyy paremmin käyttämällä hiustenkuivaajaa lakan kovettamiseen. Hiustenkuivaajaa tulee käyttää pienimmällä lämmöllä ja tarpeeksi kaukana kuidusta. Peruukkeja ei saa altistaa kovalle kuumuudelle, sillä kuitu saattaa sulaa. Peruukkeja ei siis voi muotoilla hiuskihartimilla tai suoristinraudalla.

Peruukin tyyliä voi muuttaa leikkaamalla sitä. Mikäli haluat saada luonnollisen leikkausjäljen, kannattaa peruukkia leikata pitäen saksia pystysuunnassa. Harvennussakset on myös hyvä vaihtoehto.

Peruukin asettaminen päähän

Peruukit ovat vakiokokoisia. Kuitunauhaperuukkeja voi kiristää alareunassa olevilla hakasilla.

Hiukset kannattaa ensin kiinnittää pinneillä pään myötäisesti. Suosittelemme peruukkiverkon käyttöä, sillä se pitää hiukset paremmin peruukin alla. Peruukki kannattaa asettaa päähän laittamalla ensin otsanauha kulmakarvojen paikkeille ja vetämällä varovasti peruukki takaosastaan pään yli. Lopuksi peruukin otsanauha asetetaan hiusrajaan ja peruukki suoristetaan vetämällä ohimon paikkeilla sijaitsevat ulokkeet samaan tasoon.

Peruukkien pesuohjeet

Peruukin kuidut kuluvat pesussa. Peruukkeja ei siis kannata pestä, elleivät ne ole todella pesun tarpeessa (kuitu likaantunut/haiseva). Peruukkeja kannattaa aika ajoin tuulettaa.

1. Kampaa peruukista takut pois.
2. Sekoita hieman shampoota kädenlämpöiseen veteen.
3. Liota peruukkia vedessä muutama minuutti. Heiluttele peruukkia, mutta älä hankaa sitä.
4. Huuhtele peruukki.
5. Anna peruukin kuivua ilmavasti.
6. Harjaa pesty peruukki vasta kun se on täysin kuivunut.

Peruukkien säilyttäminen

Pitkät suorat peruukit kannattaa harjata/kammata jokaisen käytön jälkeen, sillä ne menevät helposti sotkuun. Harjaamiseen/kampaamiseen kannattaa käyttää puu- tai metallipiikkistä harjaa/kampaa. Harjaaminen kannattaa aloittaa latvasta ja edetä ylemmäs. Kiharan peruukin harjaamista kannattaa välttää, sillä kammatut kiharat eivät enää näytä samalta.

Peruukkeja ei kannata säilyttää auringonpaisteessa. Varsinkin muotoiltuja peruukkeja kannattaa säilyttää peruukkipäässä tai peruukkitelineessä.

Takaisin
Copyright © 2017 iroiro.fi.